Køkkenfirma i Sorø genopliver gamle køkkenelementer med nyt cirkulært koncept

OK Køkkenrenovering i Sorø lancerer et nyt cirkulært koncept, hvor gamle køkkenelementer indsamles og omdannes til nye. Konceptet gør det muligt at forlænge træets levetid med op til 88 år.   
dato

OK Køkkenrenovering i Sorø lancerer et nyt cirkulært koncept, hvor gamle køkkenelementer indsamles og omdannes til nye. Konceptet gør det muligt at forlænge træets levetid med op til 88 år. 

OK Køkkenrenovering i Sorø vil reducere ressourcespild med lanceringen af et nyt cirkulært koncept. Ved renoveringsprojekter indsamler firmaet gamle køkkenelementer til sortering. Træet videregives til den danske fabrik Novopan, hvor det omdannes til nye spånplader, som derefter genkøbes og anvendes til nye køkkenfronter.

Videncentret Bolius angiver, at et køkken i gennemsnit har en levetid på 11 år. Med det nye sorteringskoncept fra OK Køkkenrenovering kan træmaterialer fornyes op til otte gange, hvilket forlænger materialets levetid med op til 88 år. Cirka 90 procent af alle træmaterialer genanvendes, mens det resterende, primært ikke-genbrugelige MDF-plader, sendes til forbrænding.

– Det er vigtigt for os som firma og for vores kunder at udnytte eksisterende materialer ved at vælge renovering frem for nybyg, og vi er stolte af at kunne tilbyde en ny ydelse, der reducerer ressourcespild yderligere. Materialerne bliver omhyggeligt sorteret, og de brugbare elementer bringes til pladefabrikker, så vi undgår, at materialerne kan ryge til forbrænding, som kan være tilfældet inden for vores branche, siger Steffen Kisselhegn, forhandler hos OK Køkkenrenovering i Sorø.

Ansvarlig materialesortering
For OK Køkkenrenovering, der påtager sig ekstra omkostninger til lønninger og containerleje i forbindelse med opbevaring og sortering af materialer, er tiltaget en vigtig investering.

– Vi ønsker som virksomhed at fortsætte med at renovere køkkener, bad og garderober uden at skulle kassere de emner, som stadig er brugbare. At kunderne kommer hjem til deres nyrenoverede køkken uden at skulle forhold sig til de gamle, kasserede emner, gør oplevelsen endnu bedre, samtidig med at vi som organisation kan tage ansvaret for, at alt bliver genanvendt eller bortskaffet på korrekt vis, siger Michael Riis, kædechef hos OK Køkkenrenovering

OK Køkkenrenovering er en landsdækkende kæde, der siden stiftelsen i 2008 har specialiseret sig i at renovere køkken, bad, bryggers og garderobe. Kæden har lokale afdelinger fordelt på 11 distrikter i landet. Læs mere på www.okkr.dk   

FAKTA – sådan fungerer OK Køkkenrenovering’s cirkulære koncept

  • Indsamling: OK Køkkenrenovering tager gamle køkkenfronter, bordplader med videre med efter renovering.
  • Sortering: Køkkenelementerne sorteres på OK Køkkenrenoverings sorteringsanlæg rundt omkring i hele Danmark, og brugbare materialer sendes til spånpladefabrikken Novopan, mens resterende materiale sorteres og bortskaffes korrekt.
  • Produktion: Novopan kværner fronterne til mindre stykker, som laves til nye spånplader.
  • Genbrug: OK Køkkenrenovering køber de nye spånplader og skærer dem til nye køkkenfronter.
Kilde: OK Køkkenrenovering
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.