Døgnrapporten i Sorø: onsdag den 1. december

Profilbillede

Sorø er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Solrød Strandvej, Solrød Strand
Odinsvej, Solrød Strand
Stærvej, Ugerløse
Frederiksborgvej, Himmelev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Nyvangsvej, Ordrup, Fårevejle St.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Thors Kvarter, Greve
Strandstræde, Nykøbing Sj.
Egebjergej, Atterup,


Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 07.05 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket i det sydgående spor ved afkørsel <29> Greve S. En 24-årig kvinde fra Nykøbing F havde på grund af glat føre mistet kontrollen over bilen, der ramte autoværnet i midterrabatten. Hun slap uskadt fra uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved. Politiet bemærkede i øvrigt, at bilen var forsynet med sommerdæk.

Flammer fra skorsten – Sorøvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 09.10 bemærkede en forbikørende anmelder, at der var flammer fra skorstenen på en privat bolig. Brandvæsnet blev tilkaldt, og politiet rykkede ud til stedet, hvor der få minutter senere hverken var flammer eller røg fra skorstenen. Der var heller ikke noget usædvanligt inde i selve boligen, hvis ejer blev underrettet om myndighedernes udrykning til stedet. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Færdselsuheld – Støden / Ringstedgade, Roskilde

Kl. 09.56 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld i krydset Støden-Ringstedgade, idet en bus og en cyklist var impliceret i et færdselsuheld. En kvindelig cyklist var ved politiets ankomst blevet frigjort, efter at hun og cyklen havde været klemt fast under bussen. Cyklisten, der var en 41-årig kvinde fra Roskilde, blev i ambulancen bragt til skadestuen i Køge til kontrol af mulig mindre alvorlig læsion i det ene ben.
Forud for uheldet var en 65-årig mand fra Smørum som fører af en bus kørt ad Støden mod øst, hvor han i krydset ved Ringstedgade havde til hensigt at svinge til højre. Samtidig kørte cyklisten i samme retning, men havde til hensigt at fortsætte ligeud i krydset. Under bussens svingning blev cyklisten påkørt og kom i klemme under siden af bussen. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved sammenstødet.

Færdselsuheld – Odsherredvej / Vesterlyngvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 10.24 var to biler impliceret i et færdselsuheld i lyskrydset Odsherredvej-Vesterlyngvej. Ingen af parterne var kommet til skade som følge af uheldet, der skete, efter at en 80-årig mand fra Nykøbing Sj. var kørt ad Vesterlyngvej mod sydøst. I krydset fortsatte han ud på Odsherredvej, hvor han påkørte en anden personbil, der af en 89-årig mand fra Nykøbing Sj. blev ført i nordøstlig retning. Som følge af sammenstødet blev den 80-åriges bil slynget ud i krydsets ene hjørne, hvor bilen ramte et vejskilt.
Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet, herunder lyssignalernes farve i parternes færdselsretninger.

Arbejdsulykke – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 11.17 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, idet en mand var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde.
Det viste sig, at en 58-årig mand fra Brønshøj havde pådraget sig lettere kvæstelser i hovedet og derfor blev bragt til kontrol og fornøden behandling på skadestuen. Han var blevet ramt af nogle tagplader, der var gledet af en palle i forbindelse med flytning af pallen fra en lastbil til et stillads.
Politiet har optaget rapport om mandens tilskadekomst og har også underrettet Arbejdstilsynet, så de to myndigheder i fællesskab kan få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 14.20 var to køretøjer stødt sammen i det nordgående spor på motorvejen. Det viste sig, at 63-årig kvinde fra Greve i en personbil og en 35-årig mand fra Kolding-området i en lastbil var stødt sammen formentlig på grund af gensidig uopmærksomhed. Uheldet medførte, at de to vognbaner længst til højre på motorvejen blev kortvarigt afspærret, indtil et bugseringskøretøj fik fjernet personbilen. Lastbilen kunne selv køre fra stedet, og uheldsstedet var ryddet kl. ca. 15.00. Kvinden blev bragt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uskadt fra uheldet. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet.

Færdselsuheld – Nørupvej / Søstrupvej, Holbæk

Kl. 14.52 rykkede politiet ud og optog rapport om et færdselsuheld, efter at to køretøjer var stødt sammen i krydset Nørupvej-Søstrupvej. Ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet, der skete, efter at en 23-årig mand fra Helsingør var kørt ad Nørupvej mod øst i en varebil. I krydset fortsatte han ud på Søstrupvej, hvor han stødte sammen med en personbil, der blev ført af en 37-årig mand fra Greve ad Søstrupvej i sydlig retning. De materielle skader på de to implicerede biler var kun af mindre omfang.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Store Valbyvej, Store Valby, Roskilde

Kl. 15.10 blev Store Valbyvej spærret, efter at en personbil var forulykket under kørslen, så ambulancepersonale og politiet rykkede ud til uheldsstedet.
Den mandlige fører af personbil skulle forsigtigt reddes ud af bilen, inden han lidt senere kunne køres til kontrol og fornøden behandling for sine lettere kvæstelser som følge af uheldet. Busruterne ad Store Valbyvej blev omlagt under redningsarbejdet og politiets undersøgelser på uheldsstedet.
Det viste sig, at føreren af personbilen var en 68-årig mand fra Roskilde, der under kørsel ad Store Valbyvej i nordlig retning havde mistet kontrollen over bilen, som ramte et hegn med en postkasse samt en lav mur.
Den 68-årige blev indlagt på sygehuset og blev i den forbindelse testet med et alkometer, der gav udslag for påvirkning af alkohol i et sådant omfang, at han blev sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, hvor politiet nu afventer analyseresultatet fra blodprøven, før sagen strafferetligt kan afgøres.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 15.25 var fire bilister impliceret i et færdselsuheld på Sydmotorvejen i sydgående retning ved Køge. Ingen var kommet til skade.
En 59-årig mand fra Mern kørte i en varebil, men nåede ikke at bremse i tide, da bilister foran ham nedsatte hastigheden på grund af kødannelse. Den påkørte bilist blev skubbet frem i en tredje part, men næsten samtidig hermed blev den 59-åriges bil påkørt bagfra. En 24-årig kvinde fra Næstved nåede ikke at bremse som følge af de tre øvrige bilisters sammenstød og ramte derfor den 59-åriges varebil.
Alle implicerede køretøjer fik mindre skader, men dog i et sådant omfang, at et par af dem ikke kunne flyttes af sig selv fra motorvejen. Endvidere skulle udstrømmende væsker også fjernes fra kørebanen, inden motorvejen atter var farbar kort før kl. ca. 17.00.

Færdselsuheld – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 16.56 rykkede politiet igen ud til et færdselsuheld, idet en patruljebil var blevet impliceret i et sammenstød med en anden bilist. Sammenstødet medførte spærring for trafikken ad Landevejen i begge retninger, så Movia måtte omlægge bustrafikken.
Uheldet skete i forbindelse med patruljekørsel ad Landevejen, hvor patruljebilen stødte sammen med en personbil ført af en 40-årig kvinde fra Holbæk. I hendes bil befandt sig to børn, som slap uskadte fra sammenstødet, men den 40-årige samt passageren i patruljebilen blev bragt til skadestuen til observation.
Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at klarlægge de nærmere omstændigheder. En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge både uheldsstedet og de implicerede køretøjer, som dog blev bugseret væk til nærmere undersøgelse senere. Vejen var ryddet kl. ca. 19.40, så trafikken kunne normaliseres.

Narkokørsel – Glentevej, Høng – Kalundborg

Kl. 17.20 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Høng for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 17.39 skete et større færdselsuheld med mange parter involveret, således at tre ud af motorvejens fire vognbaner var blevet spærret. En ambulance var sendt til uheldsstedet, men ingen blev bragt til skadestuen som følge af sammenstødet.
Politiet fik klarlagt, at en 18-årig mand fra Herfølge under kørsel i en personbil for sent opdagede, at trafikken foran ham holdt stille. Han påkørte derfor bilisten foran og kom herved ind i en anden vognbane, så yderligere fem bilister blev involveret i uheldet.
De i alt syv parters køretøjer blev enten fjernet med et bugseringskøretøj eller flyttet ind i nødsporet, så motorvejen kunne åbnes i alle spor kl. ca. 18.45. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i sammenstødet.

Færdselsuheld – Gl. Ringstedvej / Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 17.43 fik politiet melding om et færdselsuheld i krydset Gl. Ringstedvej – Valdemar Sejrsvej, idet en fodgænger var blevet påkørt. En ambulance var sendt til stedet.
Det viste sig, at en 58-årig mand fra Holbæk kørte i en personbil ad Gl. Ringstedvej og i krydset ville svinge til højre ad Valdemar Sejrsvej. I forbindelse med svingningen påkørte han en 66-årig mand fra Holbæk, som i et fodgængerfelt var ved at krydse Valdemar Sejrsvej i nordøstlig retning.
Den 58-årige bilist standsede straks efter påkørslen, som bevirkede, at fodgængeren blev liggende på kørebanen ved siden af bilen, som havde ramt ham. Kort efter kom endnu en bilist fra Gl. Ringstedvej og foretog et højresving ad Valdemar Sejrsvej mod syd uden om den 58-åriges bil. Føreren af denne svingende personbil var en 33-årig kvinde fra Holbæk, som ikke havde set fodgængeren ligge på kørebanen og derfor kørte hen over hans ben.
Fodgængeren blev i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen i Holbæk, hvor han blev tilset, men tilsyneladende var sluppet uden behandlingskrævende skader.
Politiet har nu optaget to rapporter om færdselsuheld ud fra de beskrevne omstændigheder. De to bilister slap hver især uskadte fra uheldene.

Mistænkelig lyd – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 00.22 fik politiet en henvendelse fra en lokal kvinde, som havde hørt noget, der kunne minde om et skud i boligområdet og måske i retning mod Gl. Ringstedvej.
Et par patruljer kørte til området for at lede efter årsagen og fik herunder kontakt til et vidne, der også havde hørt lyden, som vidnet anså for at være et kanonslag.
Da politiet trods intensiv eftersøgning ikke fandt noget mistænkeligt eller den konkrete årsag til skudlyden, overgik patruljerne til almindelig patruljering i Holbæk og andre steder i politikredsen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 04.48 standsede politiet en personbil, der kørte ad Roskildevej mod syd, for rutinemæssig kontrol af køretøjet og føreren, idet den registrerede ejer af køretøjer ikke var registreret med oplysninger om et kørekort.
Personbilen blev rent faktisk ført af ejeren, der var en 37-årig mand fra Holbæk. Han havde ikke noget kørekort og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret i personbilen. Politiet kunne i forbindelse med sagen konstatere, at den 37-årige nu for tredje gang inden for de seneste tre år var blevet afsløret i at køre bil uden at have et kørekort. Hans personbil blev derfor beslaglagt med henblik på senere konfiskation, som retten vil tage stilling til i et retsmøde, som den 37-årige bilejer vil blive indkaldt til.


OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Voldsomt butikstyveri – Industrivej, Roskilde

Retten i Roskilde besluttede i forbindelse med et grundlovsforhør tirsdag kl. 11.00, at en 26-årig mand fra Polen skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 16. december 2021. Polakken var i grundlovsforhøret blevet sigtet for røverim på grund af omstændighederne ved et butikstyveri, der udviklede sig.
Polakken var dagen før blevet anholdt efter et tyveri i et elektronikvarehus, hvor han stjal tre mobiltelefoner til en samlet på ca. 33.000 kr. For at slippe væk med tyvekosterne skubbede han til personalet, som løb efter ham i området ved Trekroner station. Under personalets forsøg på at tilbageholde ham blev en medarbejder slået, inden polakken flygtede videre til et nærliggende supermarked, hvor han gemte sig, indtil han blev anholdt. De stjålne mobiltelefoner havde personalet fået fat i, så de igen var i butikkens varetægt.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi