Akademisk konsulent med sundhedsfaglig baggrund, Regionshuset i Sorø

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Sundhedsstrategisk Planlægning, Enhed for Kvalitet og Forbedringer søger en akademisk konsulent med sundhedsfaglig baggrund og erfaring inden for forbedrings- og kvalitetsarbejde i sundhedssektoren.

Vi søger en fagligt stærk kollega, der med afsæt i egen faglighed og opgaveportefølje, evner at indgå i og berige de store tværgående opgaveområder, som enheden varetager. Samtidig ønsker vi en kollega, der kan drive processer selvstændigt og i samarbejde med andre.

Du skal kunne lide at have med mange mennesker at gøre og kunne lide at facilitere og drive processer med vores kollegaer i Regionshuset og på sygehusene. Samtidigt skal du have lyst til at navigere i en kompleks organisation, hvor sundhedsfaglighed og politik går hånd i hånd, og hvor målet er at finde de gode løsninger for regionens patienter.

Om os

Sundhedsstrategisk Planlægning (SSP) er et tværgående center i Region Sjællands administration. Vi har arbejdsplads i Regionshuset i Sorø og er cirka 70 medarbejdere fordelt på fire enheder; Koncern Plan, Koncern Byg, Enhed for Kvalitet og Forbedringer samt et sekretariat.

Vi har en bred opgaveportefølje og betjener en række politiske- og faglige udvalg. Gennem vores arbejde understøtter vi både regionens politiske ledelse og virksomhedsområder og samarbejder med regionens sygehuse, psykiatri og øvrige koncerncentre.

Vi arbejder blandt andet med sygehus- og sundhedsplanplanlægning, sundhedsjura, kvalitetsudvikling og patientsikkerhed, sygehusbyggerier og kliniske udviklingsprogrammer.

Vores overordnede ambition er at levere sagsbehandling, strategi- og udviklingsarbejde på et højt fagligt niveau, hvor vi med udgangspunkt i borgernes behov sætter strategisk retning for et bæredygtigt sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Vi ønsker at være en eftertragtet samarbejdspartner inden for vores faglige områder, og vi er optaget af at skabe sammenhæng på tværs, stærk tværfaglighed og datadrevne forbedringsprocesser. Vi arbejder med at omsætte nationale mål til robuste lokale løsninger, og vi lægger vægt på at være en attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejdernes trivsel er et prioriteret mål.

Din nye arbejdsplads

I Enhed for Kvalitet og Forbedringer varetager vi en lang række opgaver i relation til patientsikkerhed og Det Nationale Kvalitetsprogram herunder tilsynssager, utilsigtede hændelser (UTH), Lærings- og Kvalitetsteams (LKT), Patientrapporterede oplysninger (PRO) og Regionernes Kliniske Kvalitetsprogram (RKKP). Enheden arbejder også med forbedringsmetoder, patientkommunikation, patientinddragelse og frivillighedsområdet.

Vi understøtter det løbende kvalitets- og forbedringsarbejde i et tæt samarbejde med sygehusene og de kliniske miljøer. Vi sigter altid mod, at vores arbejde kan udføres gennem involverende processer, hvor målet er at finde fælles løsninger, der kan bruges på tværs af sektorer, sygehuse og specialer. Alle led i udviklings- og implementeringsarbejdet søges understøttet af data.

Vores fornemste opgave er at omsætte de nationale kvalitetsdagsordner og regionsrådets ønsker på kvalitetsområdet, til reelle kvalitetsforbedringer, der støtter både kvalitet, patientsikkerhed, lighed i sundhed og bæredygtighed i Region Sjælland.

Alle i enheden har egne ansvarsområder og samtidigt vægter vi samarbejde og løbende vidensdeling meget højt. Vi har et stort fokus på psykologisk tryghed, trivsel og arbejdsglæde i enheden – for selv om vi har travlt og er ambitiøse, er det også et af vores mål, at vi skal have det godt, når vi går på arbejde.

Om jobbet

Som led i regionens organisationsudviklingsprogram Bæredygtige akutsygehuse og specialer har enheden aktuelt til opgave at bidrage til udvikling af en model for opkvalificering af regionens kvalitetsstyringssystem D4, som aktuelt indeholder omkring 28.000 aktive dokumenter. Formålet er at styrke patientsikkerheden gennem mindre variation og bedre overblik for brugerne. Enheden driver det regionale sekretariat for D4, hvor udviklingsarbejdet samt den videre drift af området er forankret. En af dine hovedopgaver vil derfor være projektstyring af fokuserede indsatser til opkvalificering f.eks. indenfor et givent speciale. En væsentlig forudsætning for at du kan varetage stillingen er, at du formår at skabe overblik og struktur over et komplekst system.

I enheden har vi et strategisk sigte mod udvikling og implementering af fælles regionale modeller. Disse modeller har til formål at sikre koordination og organisatorisk vidensdeling på regionalt niveau, og det er essentielt, at disse tager afsæt i patientforløbstankegangen. Du forventes at indgå i dette arbejde med en stærk organisationsforståelse. Det er således vigtigt, at du forstår at omsætte din indsigt og erfaring fra det kliniske område til en regional ramme.

Om dig

Du skal med afsæt i din egen faglighed og opgaveportefølje kunne drive større, tværgående opgaveområder selvstændigt og i samarbejde med andre. Du skal kunne lide at facilitere og drive komplekse processer – også når der er modvind og der skal stås fast. Grundlæggende forudsætter arbejdet i Enhed for Kvalitet og Forbedringer både stor grad af selvstændighed og lyst til at samarbejde.

Du har erfaring fra klinisk arbejde og dermed forståelse for det hele patientforløb. Du har erfaring med at arbejde akademisk med kliniske arbejdsgange – gerne fra et kvalitets- og/eller patientsikkerhedsperspektiv.

Som medarbejder i regionen forventes det ligeledes, at du kan bringe dine akademiske kompetencer i spil, således at der sikres god proces- og projektstyring samt god forvaltningsskik.

Vi forventer, at du:

  • Har kompetencer indenfor projekt- og processtyring med høj grad af systematik og overblik

  • Besidder stor gennemslagskraft og vedholdenhed

  • Har stærke relationelle kompetencer og udviser stor lydhørhed og evne til at inddrage andre

  • Har erfaring med patientforløbstanketanken

  • Kan balancere mellem den strategiske udvikling og konkrete, driftsnære opgaver

  • Kommunikerer klart og tydeligt både skriftlig og mundtlig

Du har en sundhedsfaglig baggrund med en relevant kandidatuddannelse – gerne cand.scient.san., cand.cur. eller lignende.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en fuldtidsansættelse med tiltrædelse senest den 1. september 2024.

Løn- og ansættelsesvilkår følger gældende overenskomst.

Dit daglige arbejdssted vil være Regionshuset i Sorø med mulighed for op til to ugentlige hjemmearbejdsdage. Der forekommer også arbejdsdage og mødeaktiviteter på regionens sygehuse.

Der er flextidsordning i Regionshuset.

Ansættelsesforløb

Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler onsdag den 10. juni 2024. Der kan indgå en case i ansættelsesforløbet.

Om Region Sjælland
Vi er regionens største arbejdsplads med mere end 19.000 medarbejdere og et budget på 23 mia. kroner. Vi løser opgaver inden for sundhed, psykiatri og regional udvikling og driver en række sociale institutioner. Klik ind på www.regionsjaelland.dk og læs mere om regionens opgaver, struktur og geografi. Du finder os også på Facebook, Twitter og LinkedIn.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Sorø Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Region Sjælland, Alleen, 4180 Sorø

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 05-06-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6037122

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet