Oplev kunstneriske fællesskaber og kreativ udfoldelse på Sorø Kunstmuseum

dato

Sorø Kunstmuseum byder på to spændende arrangementer, der henvender sig til kunstinteresserede i alle aldre. Deltag i Unges Kunstrum, der tilbyder unge en kreativ platform, eller dyk ned i Danmarks kunstnerkolonier med en informativ foredragsrække.

Unges Kunstrum: Kreativt værksted for unge

Hver onsdag fra kl. 15-18 åbner Sorø Kunstmuseum dørene for Unges Kunstrum. Dette initiativ er rettet mod unge mellem 15-25 år, som ønsker at udfolde deres kreativitet i en afslappet og inspirerende atmosfære. Værkstedet tilbyder materialer til at tegne, male, hækle og strikke, og deltagerne kan også medbringe egne projekter.

Unges Kunstrum er mere end blot et værksted. Det er en mulighed for at få sparring fra kunstformidlere og inviterede kunstnere, samt udvikle kulturevents for unge i Sorø. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, Augustinus Fonden, Fonden for Sparekassen den Lille Bikube og Sorø Kommune, og samarbejder med lokale institutioner som SUP Sorø Ungdomsprojekt, Sorø Fri Fagskole, Sorø Akademi og Sorø Bibliotek.

Foredragsrække om danske kunstnerkolonier

Tirsdag den 1. april 2025 kl. 15:15 kan du deltage i en foredragsrække om de danske kunstnerkolonier, der fandt sted fra slutningen af 1800-tallet til midten af 1900-tallet. Cand.mag. Vanja Falk og cand.mag. Ida Lehrmann fra Sorø Kunstmuseum vil dykke ned i de kunstneriske fællesskaber og udviklinger, der opstod i kolonier som Hornbæk, Skagen, Odsherred og Bornholm.

Foredragsrækken vil udforske, hvordan landskaberne påvirkede kunstnernes motivvalg og hvordan disse kolonier spillede en rolle i udviklingen af dansk modernisme og ekspressionisme.

Praktisk Information
Unges Kunstrum:
Dato: Hver onsdag
Tid: Kl. 15:00-18:00
Sted: Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø
Foredragsrække om kunstnerkolonier:
Dato: Tirsdag 1. april 2025
Tid: Kl. 15:15
Sted: Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut